Történet


A JellyBelly™ cukorka gyökerei egy Goelitz nevű család nevéhez fűződnek. Két fiatalember, akik testvérek voltak Németországból emigráltak Amerikába, hogy megcsinálják a szerencséjüket. Elvégeztek egy cukorkagyártó iskolát, majd 2 évvel a megérkezésük után 1869 ben Gustav Goelitz, fagylalt és cukorka boltot vásárolt Bellevillben. Az ő testvére Albert pedig, lovas kocsiról az utcán árulta az édességeket.
Az ő családjuk második generációja, kitalált egy teljesen új cukorkaformát és ízt, amit Candy Cornnak neveztek el. A cukorka süveg alakú formáját és felejthetetlen ízét, az eredeti és különleges vajaskrém összetevője adja. Ezt a cukrot 1900 óta gyártják. Ez a cukor volt az, ami átsegítette a családot a nagy gazdasági világválságon és a két világháborún.
Ma Gustav Goelitz családjának negyedik nemzedéke, unokái folytatják a ma már tradicionálisnak mondható cukorgyártást...

JellyBelly™ az igazi és eredeti ínyenc zselébabcukorka...

A nagy-nagy zselé „ős” először az 1800-as években jelent meg, de ezt a fajta zselécukrot már több ezer évvel ezelőtt is ismerték. A Török Szultánkenyér, egy citrusfélékből, mézből és rózsavízből készült finomság, mely már a bibliai időkben is mosolyt csalt a gyermekek arcára.

A világ leghíresebb zselébabjának születése

Az ötlet Los Angelesben, Hollywood kapujában született. Igen, Hollywood számtalan híres filmsztár otthona és az eredeti különleges zselébabok szülőhelye is.
A csúcsra emelkedés és egy hosszú, jó ízű utazás eredménye ez a bab. Az emberek, amikor először találkoznak a zselébabocskákkal, az eredeti ízektől elragadtatva mondják: Micsoda ízek! - No, ezt nevezik bombasikernek!!
Ma, a JellyBelly™ a világ elsőszámú, legkülönlegesebb zselécukorkája, mely bab formájával, 50 féle bámulatosan eredeti ízeivel, elvarázsolja azt, aki egyszer megkóstolja! Sikerének titkai: az eredeti, természetes és változatos ízek, apró zselébab formába!
Amikor az 1800-as évek vége felé Amerikában tombolt az olcsó cukorőrület, a cukorgyártók újabb és újabb cukorkákat kezdtek gyártani. A zselécukorkát, amelyet a Szultánkenyér ihletett, bab alakúra formálták és egy puha héjba tették. Az első zselébabokat egy ismeretlen cukorgyártó készítette el először.
  • 1976


Egy Los Angelesi cukorkakereskedő ötlete alapján, elkezdtek különféle eredeti zselébab ízeket kitalálni. Az ötletek alapján a kitalálója, olyan cukorkagyártókat keresett, akik meg tudták valósítani eredeti íz- ötleteit zselébab formában.
Ezeknek az “igaz-élet” ízeknek a megalkotását nevezhetjük a cukorgyártás természetes evolúciójának is. A cukorgyártók egy újfajta recept alapján gyártották az újabbnál újabb ízű zselébabocskákat - az intenzív, eredeti ízeket természetes összetevőkkel igyekeztek elérni
Az első 8 JellyBelly™ zselébab 1976-ban született meg: nagyon cseresznye, citrom, vanília shake, mandarin, zöld alma, gyömbérsör, szőlő és édesgyökér ízekben. Ezek még ma is a legnépszerűbb ízek közé tartoznak.  • 1980
A JellyBelly™ zselébabcukorkák Ronald Regen amerikai elnök kedvenc édességei voltak. A zselébabokból kötelezően, mindig tartott az ovális szobában és az Air Force One fedélzetén is. Regen elnök, zselébabok iránti szenvedélye ihlette az Áfonya ízt. Az elnök beiktatási partyján piros, fehér, kék színű zselébabokat szolgáltak fel.
A diplomaták és világvezetők versengenek azért, hogy zselébabjaik legyenek.

  • 1981
Az első JellyBelly™ Menü debütálása.
  • 1983
Bemutatták a JellyBelly™ 40 hivatalos ízét.
Még ebben az évben a JellyBelly™ zselébab űrutazáson vett részt. Az első női űrhajóssal egy időben az elnök meglepetéseként, JellyBelly™ zselébabokat küldött az űrhajósoknak az űrbe.

  • 1984
Peter Rocha San Franciscoi művész, arra használt több ezer JellyBelly™ babot, hogy létrehozza az első JellyBelly™ műalkotást.

  • 1995
A JellyBelly™tengerre szállt, hogy meghódítsa Európát.

  • 2001
A Goelitz Cukrászati Company és a Herman Goelitz Candy Company összeolvadnak, hogy megalakítsák a JellyBelly™ Candy Companyt.

  • 2002
További 10 ízzel bővülve, bemutatták a JellyBelly™ 50 hivatalos ízét.

  • 2007
A JellyBelly™ Candy Company új gyárat nyitott Thaiföldön.

  • Napjainkban
Egyre nő a Jelly Belly vásárlók száma.


(forrás: www.jellybelly.hu)